Benchmark jouw fysiopraktijk

Ben jij ook wel eens benieuwd hoe jouw praktijk het doet in vergelijking met anderen? Zou het niet ideaal zijn als je dat snel en eenvoudig zou kunnen berekenen? Het kan!

Met onze benchmarktool voor fysiotherapiepraktijken vergelijk je eenvoudig je resultaten met andere praktijken. Volledig anoniem en gratis! Zie waar je in uitblinkt en waar er nog kansen liggen!

Ook voor fysio’s die (nog) geen klant zijn bij AccountAnders!

Hoe werkt het?

Je download het Excelformulier en vult de gegevens in. Zo simpel is het! Je hoeft online geen gegevens achter te laten. Je kunt kiezen voor een vergelijking over 1 of meerdere jaren. Je vult de gegevens op basis van je jaarrekening in, waarna je een rapport krijgt.

Het rapport geeft bij de kostensoorten, de omzet en het resultaat exact weer hoe je gescoord hebt ten opzichte van het gemiddelde. Op basis van de balans en de verlies & winstrekening krijg je daarna procentuele veranderingen te zien ten opzichte van de referentiegroep.

Downloaden:

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang
de benchmarktool (over 2018) en handige tips in je mailbox.


  Brancheontwikkelingen

  Naast je praktijkcijfers zijn de ontwikkelingen in de fysiotherapiebranche ook belangrijk om bij te houden. De fysiotherapiebranche is namelijk erg in beweging. Daarom hebben wij dit jaar onze benchmarktool uitgebreid met de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fysiotherapiebranche.

  Financiële ontwikkelingen 2015-2018

  AccountAnders Fact4Fysio lanceert voor de 5e keer deze slimme benchmarktool. Tijd dus voor een korte analyse van de financiële ontwikkelingen in de fysiobranche. Wij hebben voor jullie de resultaten 2015 t/m 2018 van de fysiopraktijken in ons onderzoek naast elkaar gezet. Om tot een goede vergelijking te komen hebben we hierbij onderscheid gemaakt tussen praktijken met rechtspersoonlijkheid (BV’s) en zonder rechtspersoonlijkheid (eenmanszaken, maatschappen en VOF’s).

  De referentiegroep van de praktijken die hebben deelgenomen aan het onderzoek over de jaren 2015 t/m 2018 bestaat uit:

  Praktijken met rechtspersoonlijkheid

  In bovenstaand overzicht is de omzet gesteld op 100 en zijn vervolgens de kosten uitgedrukt in een percentage van de omzet.

  Analyse van praktijken met rechtspersoonlijkheid
  De algemene trend is dat het rendement gedurende de laatste jaren is gedaald. Dit wordt veroorzaakt door de gelijkblijvende tarieven van de zorgverzekeraars, terwijl de kosten wel zijn gestegen o.a. als gevolg van de inflatie. Het rendement van de praktijken in de benchmark is t.o.v. 2015 met maar liefst 30% gedaald.

  Als je de resultaten 2015 t/m 2018 analyseert valt op dat de personeelskosten t.o.v. de omzet bij de fysiopraktijken met rechtspersoonlijkheid jaarlijks stijgen, wat mede samenhangt met de krapte op de arbeidsmarkt. Bij steeds meer praktijken worden de secundaire arbeidsvoorwaarden verbetert en werkgevers vergoeden bijvoorbeeld steeds meer de opleidingskosten.

  De exploitatie-, inventaris, auto en rentekosten zijn minimaal ten opzichte van de omzet (< 2%). De huisvestingskosten liggen gemiddeld rond de 9% en ook daar zien we een stijgende lijn mede door de jaarlijkse indexatie/inflatie. De overige bedrijfskosten liggen rond 8% van de omzet en zijn redelijk stabiel.

  Er kan dus worden gesteld dat de kostenstructuur bij fysiopraktijken met rechtspersoonlijkheid in de periode 2015 t/m 2018 is gestegen, waardoor het rendement van praktijken met rechtspersoonlijkheid de laatste jaren zijn gedaald van 14,8% naar 10,4%.

  Praktijken zonder rechtspersoonlijkheid

  In bovenstaand overzicht is de omzet gesteld op 100 en zijn vervolgens de kosten uitgedrukt in een percentage van de omzet.

  Analyse van praktijken zonder rechtspersoonlijkheid
  Als je de resultaten 2015 t/m 2018 analyseert valt op dat de personeelskosten t.o.v. de omzet ook bij de fysiopraktijken zonder rechtspersoonlijkheid de laatste jaren zijn gestegen, wat mede samenhangt met de krapte op de arbeidsmarkt. Bij steeds meer praktijken worden de secundaire arbeidsvoorwaarden verbetert en werkgevers vergoeden bijvoorbeeld steeds meer de opleidingskosten.

  Het rendement uitgedrukt in een percentage van de omzet is van deze praktijken in de afgelopen 3 jaar met 9% gedaald. De daling van het rendement bij praktijken met rechtspersoonlijkheid ligt op 30%. Als je rekening houdt met een reële arbeidsbeloning van de maten / de praktijkeigenaar zal de daling van het rendement bij praktijken zonder rechtspersoonlijkheid redelijk in lijn liggen met de daling van het rendement van praktijken met rechtspersoonlijkheid.

  De exploitatie-, inventaris, auto en rentekosten zijn minimaal ten opzichte van de omzet (< 2%). De huisvestingskosten liggen gemiddeld rond de 9% en de overige bedrijfskosten rond 7% van de omzet.

  Er kan dus worden gesteld dat het kostenniveau bij fysiopraktijken in de periode 2015 t/m 2018 is gestegen, waardoor het rendement in 2018 is gedaald.

  Veilig en specifiek
  Deze unieke tool stellen wij gratis beschikbaar voor jou als praktijkhouder. Je resultaten komen nergens online terecht (wij registreren ook niets) en alleen jij bepaalt met wie je ze deelt!

  Hoe presteer jij?
  Benieuwd hoe jij presteert ten opzichte van andere praktijken? Download de fysio benchmarktool nu gratis via deze pagina! Daarmee kun je eenvoudig jouw resultaten benchmarken en krijg je via een overzichtelijk rapportage inzicht in jouw positie. Wil je bijvoorbeeld weten of de A-locatie voor jouw praktijk een goede keuze is geweest? Beoordeel dan hoe jouw huisvestingskosten ten opzichte van de omzet zich verhouden ten opzichte van de benchmark. Of ben je benieuwd hoe jouw personeelskosten zich verhouden ten opzichte van concullega’s, vul dan de benchmarktool snel in.

  Vragen?

  Als je naar aanleiding van de fysio benchmark vragen hebt aarzel dan niet om ons te contacten. Onze (fysio) branchespecialisten staan voor je klaar!

  Op de foto rij 1: Dennis, Hediye en Wouter.
  Op de foto rij 2: Ralf, Jeroen en Harm.

  "Je administratie is een feestje, maar je moet wel zelf de confetti schieten!"
  Dennis Henderiks
  Financieel wijsneus
  "A good accountant never makes mistrakes"
  Ralf van Roosmalen
  MKB Adviseur - Accountant
  "Laat de zon maar schijnen op je administratie!"
  Hediye Tinaztepe
  Financieel wijsneus
  "Ik mag dan wel één van de oudste zijn, maar ik ben niet van de oude stempel."
  Jeroen van der Heijden
  Salarisadviseur
  "Jouw cijfers klinken als muziek in mijn oren."
  Wouter de Laat
  Wijsneus in opleiding
  "Door onze (Andere) blik geen fiscaal lijden maar verleiden!"
  Harm Holierhoek
  Belastingadviseur

  Neem contact op met Dennis voor meer informatie!

  T. 088 – 0320 734 | E. dhenderiks@accountanders.nl

  Kopje koffie?

   Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.
   Kennismaken?

    Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.