Benchmark jouw fysiopraktijk

Ben jij ook wel eens benieuwd hoe jouw praktijk het doet in vergelijking met anderen? Zou het niet ideaal zijn als je dat snel en eenvoudig zou kunnen berekenen? Het kan!

Met onze benchmarktool voor fysiotherapiepraktijken vergelijk je eenvoudig je resultaten met andere praktijken. Volledig anoniem en gratis! Zie waar je in uitblinkt en waar er nog kansen liggen!

Ook voor fysio’s die (nog) geen klant zijn bij AccountAnders!

Hoe werkt het?

Je download het Excelformulier en vult de gegevens in. Zo simpel is het! Je hoeft online geen gegevens achter te laten. Je kunt kiezen voor een vergelijking over 1 of meerdere jaren. Je vult de gegevens op basis van je jaarrekening in, waarna je een rapport krijgt.

Het rapport geeft bij de kostensoorten, de omzet en het resultaat exact weer hoe je gescoord hebt ten opzichte van het gemiddelde. Op basis van de balans en de verlies & winstrekening krijg je daarna procentuele veranderingen te zien ten opzichte van de referentiegroep.

Downloaden:

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang
de benchmarktool en handige tips in je mailbox.


Ja, ik wil de benchmarktool en tips ontvangen.
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Ontwikkelingen 2014-2017

Fact4Fysio lanceert voor de 4e keer deze slimme benchmarktool. Tijd dus voor een korte analyse van de financiële ontwikkelingen in de fysiobranche. Wij hebben voor jullie de resultaten 2014 t/m 2017 van de fysiopraktijken in ons onderzoek naast elkaar gezet. Om tot een goede vergelijking te komen hebben we hierbij onderscheid gemaakt tussen praktijken met rechtspersoonlijkheid (BV’s) en zonder rechtspersoonlijkheid (eenmanszaken, maatschappen en VOF’s).

Analyse

Als je de resultaten 2014 t/m 2017 analyseert valt op dat de personeelskosten t.o.v. de omzet bij de fysiopraktijken met rechtspersoonlijkheid zijn gestegen in 2017 tot een percentage van 62%. De reden van deze stijging is tweedelig. Enerzijds is de omzet per therapeut lager en anderzijds zijn de loonkosten gestegen in 2017. Hierdoor is het rendement t.o.v. de omzet van deze groep gedaald van 28% naar 11%. Deze grote procentuele afwijking wordt wellicht veroorzaakt door een paar uitschieters in combinatie met een kleine referentiegroep.

De exploitatie-, inventaris, auto en rentekosten zijn minimaal ten opzichte van de omzet (< 2%). De huisvestingskosten liggen gemiddeld rond de 9% en de overige bedrijfskosten tussen de 7% en 8% van de omzet.

Er kan dus worden gesteld dat de kostenstructuur bij fysiopraktijken in de periode 2014 t/m 2017 redelijk stabiel is. Het rendement van praktijken zonder rechtspersoonlijkheid is constant en ligt rond de 38%.

In onderstaand overzicht is de omzet gesteld op 100 en zijn vervolgens de kosten uitgedrukt in een percentage van de omzet.

Veilig en specifiek
Deze unieke tool stellen wij gratis beschikbaar voor jou als praktijkhouder. Je resultaten komen nergens online terecht (wij registreren ook niets) en alleen jij bepaalt met wie je ze deelt!

Interpretatie
Stel jezelf bijvoorbeeld vragen aan de hand van de uitkomsten:

  • Zijn je huisvestingskosten aanzienlijk hoger dan het gemiddelde? Had je grote onderhoudsposten? Of is je huurprijs gewoon aan de hoge kant?
  • Hoe verhoudt jouw omzet zich tot die van andere praktijken? Kun je hier nog verbetering in aanbrengen?

Kennismaken?

Ons Fysio-team staat voor je klaar om die vervelende administratie van jou over te nemen. Wil je weten hoeveel tijd en kosten jouw fysiopraktijk kan besparen en hoe dat werkt? Maak een vrijblijvende afspraak onder het genot van een kopje koffie.
Op de foto v.l.n.r.: Dennis, Kylie, Mariska, Hediye en Wouter.

Neem contact op met Dennis voor meer informatie!

T. 088 – 0320 734 | E. dhenderiks@accountanders.nl

Kopje koffie?
Kennismaken?

Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.