Wat verdient jouw nieuwe werknemer?

 In Blogs, Salaris/HRM

Valt jouw bedrijf onder een cao? Dan wordt de salarisvraag veelal snel opgelost door de salarisschalen in die cao. Maar als ongebonden bedrijf, hoe pak je een inschaling dan aan?

Na ruim 50 cv’s doorgespit te hebben van gegadigden die totaal niet aansluiten heb je éindelijk een goed gesprek gevoerd en je wilt die veelbelovende kandidaat graag een mooi voorstel doen. Maar waar doe je goed aan? Hoe ga je die kandidaat binnenhalen? Met een heel hoog salaris komen er intern scheve ogen en té veel betalen wil niemand. Maar met een (te) laag voorstel bestaat de kans dat de kandidaat afhaakt.

Duizenden salarisstroken
Met de duizenden salarisstroken uit diverse branche die wij maandelijks onder ogen komen hebben wij veel feeling met reële beloningen voor werknemers. Hierdoor, en door gebruik te maken van diverse databanken kunnen wij goed vergelijken hoe een bepaald functietype gewaardeerd zou kunnen worden of welk salaris bij een persoon met bepaalde kwalificaties hoort. Bel gerust eens op om te sparren en te kijken of jouw gedachten overeenkomen met onze bevindingen.

Onderzoek Intelligence Group

Onze gewaardeerde klant Intelligence Group, dé specialist in arbeidsmarktdata, is al bijna 20 jaar actief in het verzamelen en analyseren van arbeidsmarktgegevens in de breedste zin van het woord om met hun tools en rapportages de vraag en aanbod van de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van hen blijkt dat naast een vast contract en een goede werksfeer een (nieuwe) werknemer de meeste waarde hecht aan een goed salaris. Het goede salaris wordt hier een ‘pullfactor’ genoemd, ofwel een onderdeel waarop een kandidaat zich aangetrokken zal voelen tot jou als werkgever.

Wil jij echt de beste mensen in het bedrijf waar jij je dagelijks hard voor maakt? Dan dien je dus ook als werkgever aantrekkelijk te zijn en dergelijke ‘pullfactoren’ te gaan zien als onderdelen waarmee jij je in die arbeidsmarkt kunt onderscheiden.

Uiteraard is het salaris niet de enige pullfactor waarmee jij je kunt onderscheiden. Via deze link kun je zien welke andere factoren jij in kunt gaan zetten om in deze arbeidsmarkt waarin op veel specialismes krapte is ontstaan, toch nieuwe medewerkers aan jouw bedrijf te binden.

Wij denken graag met jou mee op het gebied van het aantrekken van nieuwe werknemers. Van het sollicitatieproces tot de onboarding (inwerkprogramma) kunnen wij jou met tips en goede formats begeleiden.

Bel gerust eens op om te sparren!

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.