WAB 3: Ketenregeling

 In Blogs, Salaris/HRM

Het derde onderdeel van de WAB die per 1-1-2020 ingaat betreft de Ketenregeling. Mocht je vanaf 1 juli 2015 3 contracten van bepaalde tijd in 2 jaar tijd geven totdat je een werknemer in vaste dienst moest nemen, volgend jaar komt daar verandering in.

De WAB maakt het namelijk mogelijk om in plaats van 3 tijdelijke contracten in 2 jaar, 3 tijdelijke contracten in 3 jaar te bieden. Een jaartje extra flexibiliteit dus. Contracten die op of na 1-1-2020 aflopen vallen onder de nieuwe ketenregeling.

LET DUS GOED OP!

In samenhang met het vorige onderwerp; de Transitievergoeding, betekent de nieuwe ketenregeling voor 2020 een keuze uit 2 mogelijkheden;
– Ofwel; optimale flexibiliteit waarbij je 3 jaar een tijdelijk contract biedt.
– Ofwel; bij het niet verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst ontstaat de verplichting om de werknemer een transitievergoeding te betalen.

De flexibiliteit komt dus wel met een prijs. Laat je goed informeren wat het best bij jouw type bedrijfsvoering past. Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op via salarissen@accountanders.nl of 06 86 86 12 05.

Dit artikel komt uit een reeks artikelen over de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans). Lees hier de vorige artikelen over ‘De proeftijd‘ en ‘Transitievergoeding‘.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.