Van oproepkracht naar vaste uren?!

 In Blogs, Salaris/HRM

Door de invoering van de WAB begin vorig jaar hebben oproepkrachten na 1 jaar recht op vaste uren. Jij wilt niet achter de feiten aan lopen, dus hoe zat dat ook alweer?

Wanneer jij een oproepkracht inmiddels 12 maanden in dienst hebt, dien je deze na 12 maanden een aanbod te doen voor een vast aantal uren.

 • Urenaantal moet gelijk zijn aan het aantal gewerkte uren in de voorafgaande 12 maanden waarin als oproepkracht gewerkt werd.
 • Deze uren kun je aanbieden per periode van week, maand of jaar.

Doe jij de oproepkrachten geen aanbod?
Dan loop je het risico dat de oproepkracht zich op een later moment beroept op een loondoorbetalingsverplichting vanuit jou. Dit kan maar liefst tot 5 jaar na dato.

Klinkt lastig, is het niet.
Om gevrijwaard te zijn van het risico om later alsnog vanwege een loondoorbetalingsverplichting te moeten betalen voor een werknemer die jij niet eens (zo vaak) ingezet hebt, dien je slechts een aanbod te doen.

Dit aanbod kan natuurlijk geaccepteerd of afgewezen worden. Door goed in gesprek te zijn en blijven met jouw werknemers kun je hierin dus alsnog een heleboel bereiken en zeker de flexibiliteit blijven waarborgen zoals jij dat gewend bent.

Om het je nog makkelijker te maken hebben wij een model voor dit uren aanbod. Je kunt een kale versie krijgen, maar wij vullen hem natuurlijk graag voor je in zodat alles gereed is. Gebruik van maken of even sparren wat te doen in een specifieke situatie? Neem gerust contact op via salarissen@accountanders.nl of 06 86 86 12 05.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


  Lees meer tips in de laatste blogs:

  Recent Posts
  Kennismaken?

   Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.