Reiskosten terwijl jouw werknemers thuis zitten?

 In Blogs, Salaris/HRM

Ook één van de veel voorkomende onderwerpen die nu (in tijden van de coronacrisis) leven is de vaste reiskostenvergoeding. Want als jouw werknemers thuis zitten (thuiswerken), moet je ze dan die vergoedingen blijven verstrekken? Wat is gebruikelijk? En wat mag er?

De Belastingdienst is doorgaans vrij strikt op de verstrekkingen van reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Indien er geen reisbewegingen plaatsvinden door bijvoorbeeld ziekte, mag de reiskostenvergoeding niet oneindig blijven doorlopen en zou deze maximaal uitgekeerd mogen worden voor de periode van de lopende en de direct volgende maand van ziekte. Daarna moet gestaakt worden met de vergoeding.

Inmiddels werken veel werknemers thuis en maken zij dus geen directe reiskosten. Omdat het voor veel werkgevers omslachtig is om de reiskosten nu niet meer uit te betalen, en later in het jaar, bij veranderende situatie, weer uit te gaan keren, heeft de overheid besloten dat de vaste reiskosten gewoon uitgekeerd kunnen blijven worden zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Echter, kosten zijn kosten dus zou je er ook voor kunnen kiezen de vaste reiskostenvergoeding dus wel stop te zetten gedurende deze periode.

Wat is gebruikelijk?
Niets in deze situatie is gebruikelijk en elke ondernemer mag en kan hierin zijn eigen keuze maken naar gelang zijn bedrijfsvoering hier om vraagt.

Wil je input van ons?
Neem gerust nog even contact op! Onze salaris- en hr-specialisten staan voor je klaar. Neem contact op via salarissen@accountanders.nl of 06 86 86 12 05.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.