Ontslag voorkomen? Contact met werknemers = key!

 In Blogs, Salaris/HRM

Ontslag is een uiterst middel om een onwerkbare situatie binnen jouw bedrijf resoluut te doen verdwijnen. Zowel jij als jouw werknemers zitten echt niet te wachten op zo’n vervelend proces waarbij de uitkomst voor beide partijen teleurstellend is. Liever heb jij natuurlijk prettige en goed presterende werknemers in dienst die net zo hard voor jouw bedrijf rennen als jij. Utopie? Echt niet!

Natuurlijk, in sommige gevallen moet je helaas de conclusie trekken dat een werknemer simpelweg niet (meer) bij jouw bedrijf past en dat je hier afscheid van moet nemen. Zorg er dan voor dat je de juiste ‘exit-strategie’ voor die werknemer toepast. Wij kunnen je helpen deze strategie te bepalen en met jou de gesprekken voor te bereiden of zelfs te voeren. Zo voorkom je onnodige kosten door uitval of wanprestaties.

Gelukkig verloopt de loopbaan van een werknemer bij jou in het bedrijf in veel andere gevallen een stuk florissanter. Door regelmatig in gesprek te zijn met jouw werknemer over zijn visie op zijn werk, jouw bedrijf en zijn aandeel daarin, kun je goed blijven sturen op een goede inzetbaarheid van die werknemer.

Als ondernemer vind je het misschien lastig of denk je dat het onnodig is om dergelijke gesprekken met je werknemers te voeren. Of dat een gesprekje op de vrijdagmiddagborrel volstaat? Niets is minder waar!

Veel werknemers willen graag weten dat waar zij zich elke dag voor inzetten, van toegevoegde waarde is en gewaardeerd wordt. Elke werknemer heeft zijn eigen intrinsieke motivatie om zich voor jouw (bedrijf) in te zetten. Vind díé motivatie en je kunt een gouden team om je heen krijgen.

Input nodig voor gesprekken? Handvat nodig bij het toepassen van gesprekstechnieken? Alles weten over de specifieke mogelijkheden bij jou binnen het bedrijf? Bel gerust even op om te bespreken hoe je bepaalde situaties het best zou kunnen aanpakken.

Want, we halen hem weer uit de kast; voorkomen blijft beter dan genezen!

Denise Oostdijk-Wilhelm: 06 86 84 26 44 | doostdijk@accountanders.nl

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.