Onbelast verstrekken zonder extra kosten!

 In Blogs, Salaris/HRM

Onbelast verstrekken zonder extra kosten! Wordt er binnen jouw bedrijf optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onbelast te verstrekken? Dit kun je bijvoorbeeld doen met de reiskostenvergoeding.

Een extra beloning voor een werknemer is een mooi gebaar om hem blijk te geven van waardering. De keerzijde is echter dat het vaak extra kosten voor jou als werkgever met zich meebrengt. Om dit te voorkomen kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de cafetariaregeling.

Cafetariaregeling

Met deze regeling kun je er voor kiezen om de werknemer voor te stellen om een deel van het Bruto salaris, Netto te laten uitkeren. Hij houdt meer over van dat bedrag en jij betaalt hetzelfde uit, maar dan zonder hierover nog eens premies en andere belastingen te betalen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de reiskostenvergoeding, maar er zijn meer mogelijkheden.

Voorbeeld: Bruto salaris uitkeren als onbelaste reiskosten
Je kunt er voor kiezen om een deel van het bruto salaris uit te laten keren als onbelaste reiskosten en deze reiskosten onbelast te vergoeden. Uiteraard voor een maximaal bedrag van €0,19 per kilometer zodat deze regeling niet ten koste gaat van de vrije ruimte. Indien je al reiskosten vergoed, maar niet volledig, kun je gebruik maken van het restbedrag om dit netto te vergoeden.

Uiteraard zullen hierover goede afspraken tussen jou en de werknemer gemaakt dienen te worden.

Reiskosten onbelast verstrekken….. hoe zat dat ook alweer?

Je mag een werknemer tegemoetkomen in de reiskosten door middel van een onbelaste kilometervergoeding van maximaal €0,19 per kilometer woon- werkverkeer.

Dit kun je uitkeren op basis van:
– Per gewerkte dag het feitelijk gereden aantal kilometers. Maandelijks is het verschillend wat een werknemer ontvangt aan reiskosten maar je betaalt hierbij dan ook niet voor momenten dat er eigenlijk minder of niet gereden zou zijn.

– Een vast bedrag per maand. Door middel van een door de Belastingdienst opgestelde formule kun je de werknemer maandelijks hetzelfde bedrag betalen, ongeacht of er vakantie is of eventueel sprake is van ziekte, hier is in de formule namelijk al rekening mee gehouden. Dit scheelt in registratie en schept duidelijkheid.

Welke methode past het beste binnen jouw bedrijf? Laat ons met je meedenken!

Contact
Neem gerust contact op om eens verder na te gaan of deze regeling voor jouw organisatie een goede tool is om je werknemers zonder al te hoge kosten extra te belonen.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.