Individueel Keuze Budget

 In Blogs, Salaris/HRM

Nieuwe werknemers vinden en hen dan nog behouden is binnen sommige branches in deze tijd een flinke uitdaging. Kost het vaak veel tijd en geld om de juiste nieuwe aanwinst voor jouw bedrijf te vinden, wil je natuurlijk wel dat hij zich voor geruime tijd aan jouw bedrijf blijft verbinden.

Hoewel enkel het salaris niet gezien wordt als motivator voor werknemers om duurzaam bij hun werkgever te blijven, is het totaal aan arbeidsvoorwaarden voor werknemers vaak wel een grote reden om al dan niet van baan te switchen. Enkel een leuk salaris en wat vakantiedagen volstaat in sommige branches, waar ‘de slag om goede mensen’ gaande is, helaas niet meer.

Als werkgever moet je verder kijken naar de behoefte / het belang van jouw werknemer. In welke levensfase zit hij / zij? Wat zijn de verdere ambities op zowel professioneel als persoonlijk vlak? Hoe is de gezinssituatie? Waar hecht jouw werknemer nu écht waarde aan? Deze zaken zijn in het maken van keuzes op allerlei vlakken, voor de werknemer bepalend.

Om die reden zou je eens kunnen overwegen om naast – of deels in plaats van – jouw reguliere arbeidsvoorwaarden, een individueel keuze budget aan te bieden aan werknemers. Je kunt hierin denken aan een vast bedrag / vast percentage op basis van het vaste salaris wat een werknemer zelf mag inzetten naar keuze.
– Wilt hij meer vrije tijd met vrienden en familie? Praat over een parttime mogelijkheid of laat hem verlof kopen.
– Wilt hij extra geld? Laat dan het budget uitkeren.
– Wilt hij zich ontwikkelen? Gunstige studievoorwaarden kunnen dan een mooie optie zijn.
– Wilt jouw werknemer eigenlijk heel graag een auto van de zaak omdat zijn auto altijd panne heeft? Denk eens mee over ‘een auto van zaak’.

Zo zijn er vele opties te bedenken om een werknemer een bijzondere aanvullende arbeidsvoorwaarde te bieden die aansluit bij hetgeen hij écht wilt. Op het eerste gezicht een kostbare zaak, maar dat hoeft het niet te zijn en daarom is het dan ook goed om hierover eens verder van gedachten te wisselen.

Wij denken graag met je mee om te bezien op welke manier het jou zo min mogelijk kost om jouw werknemers toch dátgene te geven waardoor zij zich nog meer gewaardeerd voelen.

Neem gerust eens contact op via salarissen@accountanders.nl of 06 86 86 12 05.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.