Heerlijk, flexibel personeel. Toch?

 In Blogs

In de zomerperiode zijn oproepkrachten de perfecte oplossing voor piekdruktes of ter vervanging van uitval door vakanties van het vaste personeel. Maar ook door het jaar heen is het prettig om te weten dat je zo nu en dan gebruik kunt maken van oproepkrachten die je bij staan. En dan is het des te fijner om steeds gebruik te maken van eenzelfde werknemer zodat je geen omkijken hebt naar het inwerken van diegene. Wanneer je gebruik maakt van een oproepkracht let dan op!

Wanneer een werknemer 12 maanden in dienst is op oproepbasis, dien jij hem/haar als werkgever een aanbod te doen met een vast aantal arbeidsuren gebaseerd op die voorlaatste 12 maanden. Indien je dit niet zou doen, kan een werknemer vanaf dat moment die gemiddelde arbeidsomvang claimen en zou hij hierover loondoorbetaling dienen te ontvangen.

In de wet staat dat jij als werkgever ‘ een aanbod’ moet doen. Het hoeft dus niet te resulteren in een daadwerkelijk contract met vaste uren. Maar zorg dus wel dat je een aanbod doet en de werknemer er bewust van is dat hij/ zij deze rechten heeft.

In de praktijk zien wij gelukkig dat veel werknemers ook het voordeel zien van flexibele arbeid en dus geen gebruik maken van het aanbod. Zo kun jij weer met een gerust hart die oproepkracht bellen in tijden van nood!

Heb jij oproepkrachten die al (bijna) 12 maanden in dienst zijn?

Mail ons even, dan stellen wij het juiste document op voor jou!

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.